April 26, 2017

Torius dendert voort.

Tussen al de Champions League wedstrijden, het voetbal kampioenschap en en allerlei
deadlines was ook nog de topper Foreholte-Torius. In de pers werd daar verdomd
weinig aan dacht aan besteed, (hoe is dat nu mogelijk?). Geen interviews met speelsters,
geen fotograaf, en de landelijke pers was ook niet aanwezig. Toch gingen de dames van Torius
onder de bezielende leiding van coach (Clooney) van Dongen op weg naar de volgende
overwinning op het veld met na winst een mogelijk kampioenschap in het vooruitzicht.
Natuurlijk waren de Torius dames wat te laag ingedeeld. Maar ja je moet toch wedstrijden
winnen..

Ruim op tijd in het Forepark aangekomen, met een rustig bakkie koffie naar de
voorbereiding van de wedstrijd. En ja hoor het ging regenen. Dan zijn we niet op ons
best. Hoewel tijdens de vorige, gestaakte, game was het al bij de rust 9-2. Rebecca nam het
voortouw op het gladde veld. Wel wat raar, zij scoorden er 4 uit 10, terwijl wij er 5 uit
minstens 20 aanvallen wisten te raken.

Maar, niet getreurd, als coach weet je dat het toch wel goed komt vanwege het kwaliteitsverschil.
De dekking stond alweer als een huis. Foreholte scoorde in de tweede helft slechts 2 x, waarvan
1 x uit een 7 meter, die trouwens nog over de streep werd genomen. Binnen de kortste
keren van 5-4 naar 12-4. En de doelpunten werden door het hele team gemaakt.

Jan van Dongen

Share Button
December 11, 2016

Oliveo-Torius (overwinning met een blessure rand)

De 9-6 ruststand was een aardige afspiegeling van de eerste helft met Rianne verlost van alle deadline zorgen op schot. We gingen ook best wel met vertrouwen richting Pijnacker met dit keer maar twee wissels i.p.v. vier. 1 in de ziekenboeg en 1 op een tripje naar Parijs.. Het was wel effe zoeken na de juiste formatie als een basisspeelster niet mee kan doen, maar het lukte best wel aardig. 1 wissel voor de tweede lijn en 1 voor de eerste was wel de makkelijkste oplossing en daar omheen maakte we onze afspraken. Verdedigend zat het wel snor in de eerste helft met slechts 6 doelpunten tegen. Aanvallend liep het ook best maar 9 waren er 2 te weinig. In de rust een paar aanwijzingen zoals altijd voldoende om de in tweede helft de wedstrijd geheel naar ons toe te trekken. Slechts 3 doelpunten tegen en 12 gescoord, verdedigend zat het pot en pot dicht. Kortom een probleemloze overwinning met de onderstaande statements:

  • Dit keer geen zuster moord
  • De scheids was top
  • Imke geblesseerd
  • 3 strafworpen gemist
  • Verdedigend top
  • Hercules 4 geholpen
  • Op naar de feestdagen
  • 8 wedstrijden, 7 gewonnen

Op naar de feestdagen met de eerste training in begin januari. Gelijk 2 zware wedstrijden in het verschiet met op 12 januari (donderdag) tegen Saturnus (uitwedstrijd nipt gewonnen) en daarna de topper tegen WHC op zondag 15 januari.

Prettige feestdagen en een goed begin, alle sportiefs.

Share Button
December 4, 2016

Sunday, Bloody Sunday

Ja, niet voor ons maar voor Verburch, die werd naar huis gestuurd met een 30-21 (ruststand 17-12) nederlaag. Vroeg in de middag hadden nog 4 van ons met hercules 4 tegen Verburch 4 gespeeld en daarna om half 4 the main event. Kortom een lekker dagje handbal voor Fleur, Evianne, Nienke en Linda. Voor Fleur pakte het wel heel goed uit want zij scoorde 8 doelpunten uit 11 schoten. Gek genoeg om te melden dat Verburch 4 wel 5 wissels had en Verburch 3 maar 2. Hoe gaat dat binnen zo’n club vraag ik me wel eens af? Toch hadden we een probleem in de dekking, met name no 6 van Verburch kreeg alle vrijheid om aan te leggen en deed dat ook voortvarend. Waarom doe je vanaf de kant niets daartegen was de vraag in de rust. Het antwoord is dat het team ook wel eens tijdens de wedstrijd iets creatiefs kan bedenken. Neem je verantwoordelijkheid zou ik zeggen. Na de rust pakten we draad weer goed op 5 doelpunten binnen 9 minuten Verburch 2 en de partij was gespeeld. Gelijk na onze wedstrijd was de uitslag van WHC bekend een puntje ingelopen en een hele mooie 2de plek op de ranglijst. Zondag Gemini en op naar de feestdagen.

Share Button
November 29, 2016

2 other ones bite the dust

Het was een weekje wel voor de ladies. Eerst een op een doordeweekse dag handballen tegen Des ’72. Een moeizame pot handbal op een koude winteravond in wederom smerige hal. De warming up bestond voornamelijk uit het veld vegen en de troep deponeren in een hoek, ergens waar het nooit wordt opgehaald. Het scoreverloop was dramatisch na 22 minuten stond het 2-2. Ruststand 5-4 ??? Als het voetbal wedstrijd was geweest zeggen ze top voor het publiek. Voor ons publiek trouwens viel weinig te genieten althans de eerste helft. Nou ja, Iris scoorde wel 3 op een rij. Als trainer kijk je naar de tegenstander en dan besef je dat het heus wel goed komt en het kwam ook goed. Met 10 doelpunten in de tweede helft en 6 voor Des was de uitslag toch maar mooi 15-10. Des toch een beetje een angstgegner was ruim verslagen.

Share Button
September 29, 2016

Tranen op de Training

Je loopt heen en weer, geeft aanwijzingen, (Je houdt je hand verkeerd, je valt met je lichaam naar links, je kijkt niet naar de keeper), je denkt alvast aan de volgende oefening, doet iedereen goed mee, heeft de oefening zin. Dan zie je het ineens, tranen op de training, een speelster op de bank, een ander erbij, verdriet, het gaat niet meer, ik wil zo graag, vindt het allemaal zo leuk, het doet zo’n pijn. Je vraagt hoe het is, kut, ik kan alleen nog maar aanspelen en passief dekken. Het liefst ga je verder erbij zitten, kan mij die training schelen. Tranen op de training. Andere meiden kijken, sommige gaan er naar toe, jij moet verder 20 meiden wachten. Tranen op de training, shit.

Jan van Dongen
Coach/Training Torius Ladies

Share Button
spel

28ste Bestuur: Charlotte Mooij, Tomas Bakker, Matthijs Halvemaan, Laura Arkesteijn

beach
Share Button